Maatwerk in masten

Maatwerk is een veelzijdig begrip. Voor masten geldt dit in de breedste zin van het woord. Holland Mast biedt oplossingen die voor een standaard product niet mogelijk zijn. Dit kunnen vlaggenmasten zijn, maar evenzeer aanverwante producten, revisies en restauraties.

Ieder gebouw is anders en iedere boodschap is uniek. Holland Mast is sinds 1985 gespecialiseerd in professionele maatwerkoplossingen bij het produceren, leveren en monteren van vlaggenmasten voor divers gebruik. Wij garanderen maatwerk, naadloos afgestemd op uw wensen en de mogelijkheden op locatie. U kunt kiezen uit hoogwaardige masten van aluminium, staal, koolstofvezel, hout, RVS en glasvezelversterkt polyester, in de gewenste diameter, lengte en kleur.

Conische aluminium vlaggenmasten zijn de meest aangewezen masten vanwege hun stormsterkte, stijlvolle uitstraling, onderhoudsvriendelijkheid en, niet in de laatste plaats, duurzaamheid. Deze masten zijn voor vrijwel alle toepassingen de beste optie. Conische aluminium vlaggenmasten voldoen aan nagenoeg alle normeringen en ze kunnen gecertificeerd worden geleverd. In sommige gevallen heeft een ander mastprofiel betere specificaties voor een bepaald doel of moet er worden aangesloten op een specifieke uitstraling. Roestvrijstaal of hout past dan bijvoorbeeld beter in het plaatje.

Holland Mast levert maatwerk in masthouders, muurbeugels, onderpotten, valbeugels én in speciale masten op bijzondere locaties, inclusief montage. Neem nu contact op voor maatwerk in masten of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Deskundig advies over een maatwerk mast die effect sorteert

Het maatwerk van Holland Mast toon zich in vele soorten vlaggenmasten. De dimensies en benodigde fundatie van de mast worden perfect afgestemd op de afmetingen en locatie. Wij adviseren u over de juiste vlaggenmast, die perfect past bij het gebruiksdoel, de omgeving, de weersinvloeden, de duurzaamheid, het budget en de montage.

Wij maken baniermasten op maat met een kantelvoet of hijs- en strijkbare masten voor het tijdelijk of permanent voeren van uw banier. Onze specialisten kunnen een BannerPole qua materiaal, vorm, afmetingen, aantal armen en kleur volledig op de locatie afstemmen. Maatwerk geldt ook voor een gevelmastmaritieme vlaggenmast of industriële mast, met bliksemafleiding en obstakelverlichting. U wordt bij event en city dressing volledig ontzorgd, met een complete aankleding, inclusief vlaggen en verlichting.

Maatwerk in techniek, voor het beste resultaat

Holland Mast levert ook in technisch opzicht maatwerk, bijvoorbeeld met pneumatische of horizontaal roterende vlaggenmasten, masten met extreme lengte, masten voor montage op grote hoogte en masten voor statige grachtenpanden. Wij hebben een speciale maatwerk mast ontwikkeld, die voorkomt dat de vlag om de mast wikkelt. Voor masten in een windrijke omgeving leveren wij een doorgerekende en gecertificeerde mast met extreme windbelasting. Komt de vlaggenmast in een kustgebied, met veel zout en zand? Holland Mast combineert de juiste onderdelen met het juiste mastprofiel voor een montage op maat en duurzaam behoud van uw mast.

Wij realiseren altijd professioneel maatwerk voor vlagvoering op hoog niveau. Wij maken daarbij gebruik van hoogwaardige, gecertificeerde materialen die aan alle normeringen voldoen. Individualiseer uw mast met een coating in een RAL-kleur naar keuze.

Neem contact op met Holland Mast voor een maatwerkoplossing

Geen situatie, locatie of wens is gelijk. Holland Mast heeft daarom naast het brede assortiment vlaggenmasten ook maatwerk oplossingen. Wij verzorgen het gehele proces: van deskundig, persoonlijk advies tot plaatsing en eindmontage bij uw bedrijf of organisatie. Gebruik het online contactformulier, bel (+31(0) 183 35 20 08) of e-mail (info@hollandmast.nl) voor uw vragen of adviesverzoek. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan, die op maat van uw project gesneden is.

Roterende mast op een balkon met minimale afmetingen

Voor het Paleis van Justitie in Amsterdam had de architect een specifieke locatie in gedachten en moest hier een mast komen waarbij de vlag niet om de mast wikkelt. Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij een mast geleverd die om zijn eigen as roteert en waarbij de vlag voorzien is van loodverzwaringen. Wanneer de vlag om de mast wikkelt trekt de vlag de mast om zijn eigen as.

Een standaard mast zou teveel doorbuigen, waardoor het effect grotendeels teniet gedaan zou worden. Dit hebben wij op kunnen lossen door een profiel te gebruiken dat is opgebouwd uit koolstofvezel. Nadeel van deze constructie is dat geen lijnvoering mogelijk is en de vlag op vaste punten aan de mast zit. Hierdoor moet je dan de gehele mast naar binnen kunnen halen om bij de top van de mast te kunnen om de vlag erin te hangen en dat is lastig op een balkon met minimale diepte waar de mast op gefixeerd diende te worden. Dit probleem hebben we aangepakt door een soepel lopend ladesysteem te maken waarmee de mast het gebouw in getrokken kan worden.

Werking ladesysteem

Montage