Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Holland Mast vindt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zowel als bedrijf als voor elk project van groot belang. Wij pakken onze verantwoordelijkheid als toonaangevend bedrijf in onze branche en streven naar een circulaire economie. Zo ver is het momenteel nog niet, maar we zijn goed op weg met een aantal van onze producten waarmee we vooroplopen in de markt.

Duurzame masten

  • De houten masten van Holland Mast worden gemaakt van Noors grenen. Deze masten worden verlijmd waardoor de masten de juiste sterkte behouden.
  • De aluminium vlaggenmasten van Holland Mast zijn uitstekend bestand tegen extreme weersomstandigheden en bij uitstek geschikt voor plaatsing op grote hoogte. Het naadloze design, de lange levensduur en het feit dat deze mast onderhoudsarm is maken dit de populairste keuze onder onze klanten.
  • Holland Mast levert ook een aluminium conische vlaggenmast. Dit is de sterkste en meest duurzame mast die verkrijgbaar is en bestaat uit 100% gerecycled aluminium. Deze mast is Cradle to Cradle Certified® Silver en heeft een technische levensduur van ten minste 100 jaar. De mast wordt geleverd met een garantie van 25 jaar en kan worden geleverd met een KIWA-gecertificeerde sterkteberekening.

PETFLAG

Naast duurzame masten, biedt Holland Mast ook duurzame vlaggen aan: de PETFLAG vlaggen. Deze vlaggen worden gemaakt van 100% gerecyclede petflessen en de levensduur overtreft andere doeksoorten. De PETFLAG vlaggen liggen qua kostprijs niet ver boven de reguliere doeksoorten en door de langere levensduur bieden ze een goed alternatief.

Ontwikkelingen

Met duurzame masten en vlaggen, streeft Holland Mast samen met haar partners ernaar om ook verschillende accessoires te verduurzamen. Zo is henneptouw al goed toepasbaar, maar de levensduur is nu nog wel korter. De mastvoeten vormen een grotere uitdaging. Een metalen kikker of schootoog – doorgaans uitgevoerd in verzinkt staal – is geen probleem. Holland Mast werkt aan meerdere varianten van goede mastvoeten die betaalbaar en sterk zijn. Dit geldt ook voor de coating van de vlaggenmast en de sierknoppen. Ontwikkelingen voor onderdelen voor een inwendige lijnvoering zijn lastiger, maar ook hier is Holland Mast continu naar op zoek.