Aluminium vlaggenmast voor het Provinciehuis in Zwolle

Aluminium vlaggenmast voor het Provinciehuis in Zwolle

De Overijsselse vlag wappert fier aan de mast op het dak van het provinciehuis in Zwolle. De oude houten mast was toe aan onderhoud en is in 2017 vervangen voor een aluminium vlaggenmast.

De houten mast die er eerder stond was toe aan vervanging. Holland Mast heeft een nieuwe, onderhoudsvrije mast geplaatst die is doorgerekend voor deze locatie met een Overijsselse vlag van 300×450 cm. Er wordt 25 jaar gegarandeerd. Tevens is de mast extreem duurzaam en gemaakt van 100% gerecycled aluminium en draagt het het label CradletoCradle Silver Certified .

De lijnvoering

De mast is voorzien van slijtvaste Dyneema pro lijnvoering. De belangrijkste eigenschappen van Dyneema Pro zijn de hoge treksterkte en de extreme slijtvastheid. Verder heeft Holland Mast de mast voorzien van een katrol in de top en een degelijke kikker met RVS karabijnhaken.

Plaatsing en montage in Zwolle

De mast zelf is 18 meter en bestaat uit twee gekoppelde delen. De plaatsing van dergelijke lange masten is zeer specialistisch werk; daar komt écht vakmanschap bij kijken. De nieuwe mast moet middels horizontaal transport van productielocatie naar de locatie van bestemming worden vervoerd. Eenmaal ter plaatse komt een grote hijskraan de oude mast verwijderen en de nieuwe mast naar de juiste plek op het dak gehesen. Vervolgens wordt de mast in de mastvoet geplaatst, rechtop gezet en gemonteerd.

Aluminium vlaggenmast

Het aluminium mastprofiel heeft een garantie van maar liefst 25 jaar voor breuken als gevolg van de weersinvloed. De mast in Zwolle is gecalculeerd tot Beaufort 8, met een vlag van 3×5 meter. Bij een windkracht boven 8 is het advies dan ook om de vlag neer te halen. Bij andere vlaggenmasten is dit advies vaak al bij windkracht 6: deze mast is dus een stuk krachtiger.

De aluminium vlaggenmast in Zwolle is met een vlag van een oppervlakte van 13,5 m2 in de wijde omgeving te zien.

Kunnen we iets voor u betekenen als het gaat om een nette vlagvoering? We denken graag met u mee. We hebben ervaring met het plaatsen van masten voor en op overheidsgebouwen en tevens mastenplaatsing op grote hoogte. U kunt contact met ons opnemen per mail, telefoon of de chat op de website.