Duurzame mast van 16 meter voor Erasmus MC Rotterdam

Duurzame mast van 16 meter voor Erasmus MC Rotterdam

Bij het Rotterdamse Erasmus MC hebben de afgelopen jaren een aantal grote verbouwingen en renovatieprojecten aan de verschillende gebouwen plaatsgevonden. Wij kregen in 2018 de opdracht om een functionele vlaggenmast te plaatsen op het dak. De doelstelling hierbij was om een duurzame functionele mast voor een hoogwaardige vlagvoering te plaatsen.

De wens was om met een nieuwe duurzame vlaggenmast, hoogwaardig en functioneel een vlag te kunnen voeren. De mast is geplaatst bovenop het dak bij de hoofdingang van het Erasmus Medisch Centrum. In dit complex bevinden naast het Sophia Kinderziekenhuis, ook andere opvallende en indrukwekkende gebouwen. De nieuwe vlaggenmast op het gebouw maakt de entree bij de hoofdingang dan ook helemaal compleet.

Mast met anti-wikkel functie

Er is een mast geplaatst die kan blijven staan tot een windsterkte van 8 Beaufort op basis van een vlaggendoek van 300 x 450 cm. Alle onderdelen van de mast bestaan enkel uit de beste materialen en het geheel is zo ontworpen dat het wikkelen van de vlag om de mast wordt voorkomen. Om dit mogelijk te maken zijn alle onderdelen van de mast eigen ontwerp en productie.

Specificaties van de vlaggenmast

De mast is volledig doorgerekend voor deze locatie en is extreem duurzaam. De specificaties zijn als volgt:

  • Lengte: 16 meter, diameter van 202 mm aan de voet naar 76 mm in de top.
  • Kleur: witte poedercoating RAL 9010, 80Mµ (Qualicoat).
  • Type materiaal: 100% gerecycled aluminum profiel (CradletoCradle Silver Certified).
  • Hijsinrichting: dubbel kogel gelagerde kop met katrol. Band liersysteem met kogelgelagerde RVS wartel. Kogel contragewicht.
  • Hijslijn: extreem slijtvaste hijslijn met een trekkracht van 2600 daN.
  • Mastvoet: stalen maatwerk mastbok met 8 bouten M20 in het dak verankerd en met 2 componenten lijm geborgd. De mastbok heeft een voetplaat van 35 mm en weegt in totaal 380 Kg.