Horizontaal roterende vlaggenmast voor Hermitage Amsterdam

Horizontaal roterende vlaggenmast voor Hermitage Amsterdam

Het museum gevestigd in de Amstelhof had de wens voor een nette vlagvoering. Er is samen gekeken naar de mogelijkheden en een horizontaal roterende vlaggenmast bood de mooiste oplossing.

Hermitage Amsterdam is een culturele onderneming die wil inspireren, verrijken en reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Het gebouw zelf kent ook veel historie: zo werd het gebouwd als een tehuis voor ouderen: ‘oude besjes’. Rond 1683 werd het gebouw opgeleverd met plaats voor 400 vrouwen. In 1817 kwamen hier ook mannen bij. Het had een grote kerkzaal waar veel officiële feesten werden gevierd. In 1953 kreeg het de naam ‘Amstelhof’. Rond 2000 bleek dat, ondanks alle verbeteringen, het gebouw niet meer geschikt was voor de zorg. Ernst Veen, directeur van De Nieuwe Kerk Amsterdam, had het idee om Amstelhof een nieuwe bestemming te geven: een museum. Op 2- juni 2009 opende Hermitage Amsterdam als onafhankeljik museum geopend. Een opdracht op een monumentaal pand voor ons.

De vlaggenmast

Holland Mast heeft voor het museum een horizontale mast geplaatst, helemaal bovenin het gebouw. De mast is uitschuifbaar en heeft een antiwikkel functionaliteit: zo zal de vlag nooit om de mast heen draaien. Het is een maatwerk mast, roterend in maatwerk kogellagerde constructie, waarbij de mast voorzien is van een zekerheid kabel. De vlag die in de mast hangt is dubbelzijdig met een tussendoek.

Holland Mast is expert in speciale masten en plaatsing op bijzondere locaties. De roterende vlaggenmast voor Hermitage Amsterdam is hier een mooi voorbeeld van. Heeft u ook de wens voor een nette vlagvoering? We denken graag met u mee. Neemt u contact met ons op per mail, telefoon of het contactformulier. We kijken graag samen naar de mogelijkheden en komen tot een passende oplossing, voor een mooi eindresultaat.