Nieuwe masten voor het British American Tobacco hoofdkantoor, Amstelveen

Nieuwe masten voor het British American Tobacco hoofdkantoor, Amstelveen

De oude vlaggenmasten op het hoofdkantoor van British American Tobacco zijn door een constructiefout nooit functioneel geweest. Ook had BAT de wens voor hogere masten, waar grotere vlaggen in gehesen konden worden.

Holland Mast heeft daarom het hoofdkantoor van British American Tobacco voorzien van twee nieuwe vlaggenmasten.

Niet boren in de gevel

Doordat er niet geboord mocht worden in de gevel en ook niet op een andere manier een constructie hieraan gemaakt mocht worden, hebben wij dit opgelost door de oude masten uit de beugels te halen en vervangen voor een stalen kern waar de masten deels overheen schuiven. Hiermee hebben we verantwoord én gecalculeerd de masten kunnen vervangen.

Echter heeft de gemeente niet de vergunning afgegeven voor de gewenste lengte, zoals op de tekening te zien is. De masten hebben derhalve maar een kleine lengtewinst behaald, maar toch voldoende om een grotere vlag te kunnen voeren.

Een groene keuze

British American Tobacco heeft gekozen voor vlaggen van het PETFLAG doek. Dit is een sterk variant vlaggendoek gemaakt van gerecyclede petflessen. Deze vlaggen worden gemaakt in Dokkum, waar de productielocatie van onze partner DVC zit. In combinatie met de aluminium masten die uit 100% gerecycled aluminium bestaan, heeft British American Tobacco hiermee voor een hoogwaardige groene oplossing gekozen.

Cradle to Cradle Certified

Voor deze aluminium masten van British American Tobacco hebben wij het Cradle to Cradle Certified-certificaat. Dit houdt in dat alle materialen na gebruik in een product nuttig inzetbaar zijn in een ander product. Het uiteindelijke streven is dat alle materialen en producten een positieve voetafdruk hebben, in plaats van een negatieve.