Onderhoud vlaggenmast Van Nelle Fabriek, Rotterdam

Onderhoud vlaggenmast Van Nelle Fabriek, Rotterdam

De 12 meter mast op de fabriek van Van Nelle was toe aan onderhoud. Holland Mast heeft hier een passende oplossing aangeboden.

Nieuwe accessoires

Holland Mast heeft onderhoud aan de vlaggenmast bij de Van Nelle fabriek uitgevoerd. De mast is voorzien van een extreem slijtvast 4D Dyneema lijn, welke een trekkracht van 5600 kg heeft. Daarnaast bevat de mast nu een hoogwaardige katrol uit de zeilvaart, RVS karabijnhaken en een zekeringslijn om het losschieten van de hijslijn door clipbreuk te voorkomen.

Door dit klein onderhoud wordt de functionaliteit nog voor een lange tijd gewaarborgd. Ook worden er grote onderhoudskosten voorkomen.

Montage

De montage is veilig uitgevoerd door drie ervaren monteurs van Holland Mast. Zo’n aantal monteurs was nodig omdat de mast op het dak gekanteld moest worden en omdat het om een lengte van 12 meter ging.

Eerst is de onderste muurbeugel losgehaald om de vlaggenmast te kunnen laten zakken. Daarna is de bovenste muurbeugel losgehaald zodat de mast gekanteld kon worden. De mast is schoongemaakt en voorzien van een nieuw vlaggenkoord, katrol en kikker. Hierna is de mast weer in de muurbeugels geplaatst.

De Van Nelle Fabriek was ooit de modernste fabriek van Nederland en de eerste daglichtfabriek van Europa

Onderhoud

Het onderhouden van een vlaggenmast is essentieel. Als klant is het niet altijd haalbaar om zelf het onderhoud uit te voeren. Net zoals dit onderhoud van de vlaggenmast bij Van Nelle. Daarom komen we graag een keer langs om te  beoordelen of en wat voor soort onderhoud nodig is. Vermoedt u dat onderhoud wellicht nodig is? Neem dan gerust contact op.

Regelgeving en vergunningen

Holland Mast blijft op de hoogte van bepaalde regelgeving en vergunningen. Naast dat dit nodig is om masten te plaatsen, kunnen deze ook van toepassing zijn bij het uitvoeren van onderhoud. We ontzorgen u graag.