Tips bij het kiezen van de juiste mast en vlag

Tips bij het kiezen van de juiste mast en vlag

Een vlag met bijbehorende vlaggenmast draagt altijd iets uit. U wilt iets uitstralen of communiceren. Een mooie vlag is veelal een symbool van trots en geeft uw bedrijf of woning allure. Het materiaal, de kleur en de opdruk van een vlag is sfeerbepalend. De vlaggenmast en drager van de boodschap speelt daarbij een grote rol. Om een goede keuze te kunnen maken voor uw doelstelling en toepassing, geven we hieronder een aantal tips voor het kiezen van de juiste mast en vlag.

Milieuvriendelijke vlag

De sterkte en mogelijkheden van PETFLAG (vlaggendoek van gerecyclede PET flessen) bieden prachtige mogelijkheden. Voor een zeer geringe meerprijs heeft u een top kwaliteit en wordt het milieu er weer een klein beetje beter van.

Tips voor het kiezen van de beste vlag en vlaggenmast

Om lang plezier van uw vlag te hebben, kiest u bij voorkeur voor een weerbestendige vlag van een hoge kwaliteit stof. Kies voor een vlag of banier met een optimale zichtbaarheid. Een banier heeft als voordeel dat deze ook bij windstil weer goed zichtbaar blijft. Een (nationale) vlag geeft een wat meer klassieke en statige uitstraling, terwijl een banier juist zeer geschikt is voor een commerciële boodschap. Ideaal dus om op een evenement te plaatsen.

De algemene regel voor een passende hoogte van een vlag is een kwart van de lengte van de vlaggenmast. Bij staande vlaggen of een banier is dat de helft van de totale lengte. Hangt u de vlag dagelijks uit? Kies dan bij voorkeur voor de duurzaamheid van aluminium. Een vlaggenmast van dit materiaal heeft een zeer lange levensduur en kan jarenlang buiten staan. Denk ook aan handige accessoires die het gebruik van uw vlag en vlaggenmast vereenvoudigen. Met een standaard uitvoering met een kikker bevestigt u uw vlag gemakkelijk en snel. Staat uw vlaggenmast aan de openbare weg of heeft u diefstal- of vandalisme gevoelige vlaggen? Dan is het bijvoorbeeld een goede tip om voor inwendige lijnvoering te kiezen zodat diefstal van de vlag voorkomen kan worden. Dit is ook dé oplossing om hinderlijk getik van het koord tegen de mast te voorkomen.

Welk materiaal vlaggenmast kiezen?

Een vlag dient altijd aan een vlaggenmast of houder bevestigd te worden. Ook hier heeft u de keuze uit een groot aantal verschillende materialen, waarbij aluminium of polyester masten de meest voorkomende en tevens onderhoudsvriendelijke varianten zijn. Kiest u voor een houten vlaggenmast? Dan creëert u een nostalgische en klassieke uitstraling die onder meer bij monumentale panden, tuinen en in een landelijke omgeving goed tot zijn recht komt.

De meest groene mast is onze aluminium conische mast. Het mastprofiel is gemaakt van gerecycled aluminium en is Cradle to Cradle Silver Certified. Dit is tevens de meest duurzame mast en mast met de meeste mogelijkheden met hoog oog op toekomstige aanpassingen naar andere uitvoeringen.

Ook in hout zijn wij druk doende een volledig groene variant te ontwikkelen met een Co2 neutrale foorprint door te werken met bijvoorbeeld Bamboo en FSC gecertificeerde houtsoorten

Vlaggenmast plaatsen

Het plaatsen van een vlaggenmast moet niet onderschat worden. Zeker niet wanneer het poldergrond betreft. Het op de correcte wijze plaatsen vereist deskundigheid. De mast moet immers loodrecht komen te staan en ook blijven staan. Laat u adviseren door een professional, of besteed het werk uit. Alle materialen, maar ook het graafwerk, het storten van een eventuele fundering en andere handelingen zijn daar meestal bij inbegrepen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en adviseren de maat en het meest geschikte materiaal voor uw toepassing. Vragen of benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem direct contact met ons op en we helpen u verder.