Uitschuifbare telescopische vlaggenmasten bij de Dorpskerk van Schalkwijk

Uitschuifbare telescopische vlaggenmasten bij de Dorpskerk van Schalkwijk

Bij de Dorpskerk van de Hervormde Gemeente Schalkwijk zijn de masten vervangen. De vorige constructie was niet helemaal verantwoord en was enkel voldoende om te kunnen vlaggen bij geringe windsnelheden. Daarnaast is de ruimte in de toren beperkt, waardoor het alleen mogelijk is om een zeer bescheiden maat uit de toren te voeren.

Met behulp van de expertise van Holland Mast is de Dorpskerk van de Hervormde Gemeente Schalkwijk voorzien van betere uitschuifbare masten.

Expertise Holland Mast

Met onze expertise hebben wij een professionele oplossing gevonden die voldoet aan alle eisen voor veiligheid en gemak. Er is gekozen voor een vlagvoering waarmee op een veilige manier de vlag uitgestoken kan worden. Om de veiligheid te kunnen waarborgen moeten de masten bestand zijn voor windsnelheden tot Beaufort 7 met vlag in top.

Uitvoering uitschuifbare masten

Holland Mast heeft de Dorpskerk van de Hervormde Gemeente Schalkwijk voorzien van uitschuifbare masten die in elkaar geschoven kunnen worden. Het onderdeel is 3,5 meter en het bovendeel is 4 meter. De uitschuifbare mast kan uit de basismast worden getrokken, waarbij een keerring ervoor zorgt dat deze minimaal 75 centimeter in de basismast blijft. Als de mast is uitgeschoven, wordt de mast geborgd in de basismast. Hierna kan de basismast nog ca. 1,5 meter uit de toren geschoven worden.

De uiteindelijke lengte van de mast is dan 6,75 meter en kan maximaal 4,5 meter uitsteken. Dit betreft de minimale maatvoering. Na de inmeting is er gekeken naar welke maat maximaal in de toren kwijt past. Het extra voordeel aan 2 kortere uitschuifbare masten is dat deze binnen door de toren naar boven gevoerd kunnen worden. Dit scheelde weer aanzienlijke kosten van een kraan.

De basis mast is gevestigd tussen rollen met wielen. Bij de luiken zijn stalen strips geplaatst. Daartussen is een as met de wielen waar de mast tussen loopt geplaatst. Aan de voet zijn 3 hoekige poten gezet welke op de grond bevestigd worden en met een extra schoor aan de bovenliggende balk zijn gevestigd. Tot slot zijn de masten voorzien van een hijsinrichting en sierknop.

Wilt u met ons sparren over de mogelijkheden? Wij staan u graag te woord. Neem contact met ons op per mail, telefoon of via de chat.