Vlaggenmasten bij Tweede Wereldoorlog monument Belle Memorial

Vlaggenmasten bij Tweede Wereldoorlog monument Belle Memorial

Op 5 mei in 2020 vierden we 75 jaar vrijheid in Nederland, iets wat niet vanzelfsprekend is. Daarom herdenken we 4 mei alle slachtoffers bij diverse monumenten.

Zo mocht Holland Mast een serie monumenten voorzien van ceremoniële vlaggenmasten. De hoogwaardig cilindrische aluminium masten met antidiefstal functionaliteit hebben een hoge levensduur.

Voor iedere locatie bepalen wij in overleg met onze klanten wat de meest wenselijke opties zijn betreffende de meest passende materiaalkeuzes. Zo hebben we ook de verschillende monumenten behandelt. De antidiefstal functionaliteit zorgt ervoor dat niet iedereen zomaar de vlaggen kan hijsen en strijken. De aluminium masten zijn onderhoudsvrij, milieuvriendelijk, weerbestendig en duurzaam wat zorgt voor een lange levensduur. Een mooie aanvulling van de monumenten. Met 4 en 5 mei in het vooruitzicht kan er nu net gevlagd worden.

Belle Memorial

Het Mission Belle B-17G Memorial is opgericht ter nagedachtenis aan de crash van de Amerikaanse B-17 bommenwerper Mission Belle op 1 december 1943. Het toestel werd in Duitsland getroffen door FLAK. Op de terugweg naar Engeland werd duidelijk dat het toestel zo zwaar beschadigd was, dat ze Engeland niet meer zouden halen. Er werd besloten om een noodlanding in de rivier Lek te maken om zo de kans op overleven te vergroten. Drie van de tien inzittenden kwamen hierbij om het leven, zeven konden zich uit het snel zinkende toestel bevrijden. Zij verbleven tot het einde van de oorlog in Duitse krijgsgevangenenkampen.

Het monument bestaat uit drie zuilen, waarbij foto’s van de omgekomen bemanningsleden te zien zijn. Aan de drie zuilen is een silhouet van een B-17G bevestigd. Op de vier stenen is meer informatie te lezen.

Uw opdracht

Bent u ook op zoek naar een nette vlagvoering? Een vlag trekt de aandacht en zorgt voor een statige uitstraling. We denken graag met u mee aan de hand van uw wensen en komen met een passend advies. Neemt u contact met ons op per chat, mail of telefoon.